Unique-horn Hoof Soaking Bag

Met de Unique-horn Soaker kun je de hoef van je paard eenvoudig weken. Bij hoefzweren, verwondingen, kneuzingen, schimmelinfecties, White Line disease en ernstige rotstraal.

Size Inside diameter height
S 10 cm 20 cm
M 18 cm 30 cm
L 25 cm 40 cm
Meer informatie
Per: Per each
Merk: Unique-horn
Use: Soaking, Hoefzweer, Rotstraal, WLD
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen

Een Unique-horn Hoof Soaking Bag zou in iedere stal EHBO-uitrusting aanwezig moeten zijn!

 

Heeft jouw paard een hoefzweer? We raden je dan aan om de hoef dagelijks één tot twee keer te weken. Ook bij ernstige rotstraal is eenmaal per week een diep reinigend hoefbad aan te bevelen. Weken kan bovendien bij White Line disease, schimmelinfecties, verwondingen door bijvoorbeeld vernagelen en zoolkneuzingen raadzaam zijn. Verder is het in de zomer prettig om voorafgaand aan het bekappen de hoeven van je paard te weken: zo kan je hoefsmid of bekapper gemakkelijker werken.

 

Verreweg de meeste paarden blijven niet 20 tot 30 minuten achtereen stilstaan met hun hoef in een emmer. Deze aanpak draait dan vaak uit op een ‘waterballet’ waarbij je paard de emmer omgooit zodra je zelf de andere kant op kijkt. Waarop je vervolgens weer van voren af aan moet beginnen…

 

Met deze Unique-horn Hoof Soaking Bag wordt het weken van de hoeven van je paard een stuk eenvoudiger. Vul de zak met een scheutje Unique-horn Pure Hoof Soaker en water en plaats de hoef in de zak. Vervolgens kun je met het touwtje de zak om het been dichttrekken. Met de extra klittenbandsluitingen kun je de Unique-horn Hoof Soaking Bag nog beter dichtmaken. Zo blijft je paard met zijn hoef in het hoefbad, zelfs als hij tijdens het weken een paar stappen zet.

 

Het grote voordeel van de Unique-horn Hoof Soaking Bag is dat je de hoef tot boven de kroonrand kunt weken: dat is zeker bij een hoefzweer heel belangrijk.

 

Deze Unique-horn Hoof Soaking Bags zijn van professionele kwaliteit. Ze zijn gemaakt van een dikke, stevige, beschermende synthetische stof. De binnenkant is gevoerd met een gecoate laag nylon.

 

Elke Unique-horn Hoof Soaking Bag:

-       Is lichtgewicht en opvouwbaar;

-       Is geschikt voor hoeven met een diameter tot 15 cm;

-       Heeft 3 bevestigingspunten voor een betere pasvorm op de hoef van je paard;

-       Wordt geleverd een inlegzooltje van stevig EVA-schuim. Zo kunnen ook paarden die pijnlijke hoeven hebben zo comfortabel mogelijk staan;

 

Week de hoef niet langer dan 20 tot 30 minuten per keer en houd deze tijd ook bij. Met te kort weken behaal je niet het gewenste resultaat. Laat je paard ook zeker niet de hele dag in de nattigheid staan. Gebruik geen zure middelen zoals zuurkool: dit is een zeer ouderwetse methode die alleen maar voor ellende zorgt. Bestel met je Unique-horn Hoof soaking Bag direct een flesje Unique-horn Pure Hoof Soaker mee!

 

Wanneer er een ontsteking in de hoef zit (bij een hoefzweer of bij hoefbevangenheid) kan koelen prettig zijn voor je paard. De Unique-horn Hoof Soaking Bag kan ook gevuld worden koud water of icepacks. Koel minimaal 10 minuten en houd deze tijd ook bij met een timer (op je telefoon). Korter koelen heeft geen zin.

 

Heeft je paard (vermoedelijk) een hoefzweer? Hoefspecialist Klaas Feuth schreef een uitgebreid artikel over de behandeling van hoefzweren bij paarden voor het HoofWear kennispunt.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Unique-horn Hoof Soaking Bag
Size Inside diameter height
S 10 cm 20 cm
M 18 cm 30 cm
L 25 cm 40 cm