Hoefspecialist Klaas Feuth

HoofWear is opgericht door Hoefspecialist Klaas Feuth. Klaas heeft bijna 20 jaar ervaring in het optimaal laten functioneren van de paardenhoef.

 

Klaas’ eerste prioriteit bij de behandeling van een hoefprobleem is altijd om de aandoening bij de basis aan te pakken: een bekapping die aansluit bij de biomechanische functies van de hoef. Soms is het nodig om de paardenhoef (tijdelijk) te beschermen. Klaas Feuth werkt met de modernste hoefbeschermingstechnieken van kunststof: hoefschoenen en gelijmde kunststof ‘hoefijzers’. Benieuwd naar Hoefspecialist Klaas Feuth? Hier lees je verder.


Hoefspecialist Klaas Feuth at work Hoefspecialist Klaas Feuth at work Hoefspecialist Klaas Feuth at work

 

Hoefproblemen

Heeft jouw paard een hoefprobleem zoals hoefbevangenheid, caudale hoefpijn (beter bekend als hoefkatrolontsteking, HKO), ernstige rotstraal, white line disease (WLD), dunne zolen, een (terugkerende) hoefzweer, afwijkende hoefstand of andere hoefproblemen waar je je geen raad mee weet? Je kunt bij Hoefspecialist Klaas Feuth terecht voor een specialistisch Hoefconsult.

 

In deze afspraak heeft Klaas anderhalf uur de tijd om het hoefprobleem van jouw paard uitgebreid te bekijken en de hoeven van je paard te behandelen. Ook wordt er wanneer nodig passende hoefbescherming aangemeten. Desgewenst krijg je na afloop van het consult een beknopt verslag met advies voor een vervolgtraject toegestuurd.

 

Veulen met afwijkende beenstand

Is het veulen van jouw (sport)paard geboren met scheefstaande hoefjes/beentjes? Veel voorkomende afwijkingen bij veulens zijn bokhoefjes, steltloper, hyperextensie, X-benen, O-benen en de zogenaamde windswept. Het is zaak dat je er zo snel mogelijk bij bent! Waarom? Dat lees je hier. Ook voor een consult met je veulen kun je het Hoefconsult inplannen bij Hoefspecialist Klaas Feuth.

 

Behandeltraject

Vaak volgt na het Hoefconsult een behandeltraject: vervolgafspraken bij Hoefspecialist Klaas Feuth om jouw paard zo goed mogelijk te begeleiden naar gezonde hoeven. Dit traject verloopt bij voorkeur in samenspraak met je behandelend dierenarts en eventuele andere betrokken specialisten.

 

Privéles zelf bekappen

Je kunt ook een Hoefconsult bij Klaas Feuth inplannen als je onder begeleiding je eigen paard wil bekappen. Dit is dan een Module 2 cursus die je volgt nadat je eerder een inleidende cursusdag Module 1 hoefbekappen bij HoofWear hebt gevolgd of je kennis wilt verdiepen/opfrissen.

 

Sportpaard in transitie naar blote hoeven

Wil je met jouw sportpaard de overstap van hoefijzers naar blootsvoets maken en tijdens de overgangsperiode toch sportieve prestaties van je paard vragen? Boek dan een Hoefconsult bij Klaas Feuth om ervoor te zorgen dat je paard eventueel met passend kunststof beslag optimaal door de transitie heen komt. 

Opname Hoefrevalidatie

Daarnaast bieden we de mogelijkheid je paard op te nemen in onze Hoefrevalidatie. Dit geldt voor paarden die zo ernstig lijden onder het hoefprobleem dat zij niet in de eigen huisvesting kunnen blijven. Hier lees je meer over onze Hoefrevalidatie.

 

Hoefschoenen aanmeten

Tot slot kun je bij Klaas Feuth terecht voor een hoefschoenenpasconsult speciaal voor jouw sportpaard (denk aan endurance, mensport, cross, springen of bijvoorbeeld Trec) of met jouw paard of pony voor recreatief gebruik van hoefschoenen.


Vervolg consult

Is jouw paard al onder behandeling bij Hoefspecialist Klaas Feuth plan hier gemakkelijk een vervolg consult.