formahoof

Het technisch meest geavanceerde hoefverzorgingssysteem dat er is, voor verbeterde prestaties en de gezondheid van uw paard op de lange termijn.

FormaHoof is een herbruikbaar gietvormproces met vloeibare vorm, wat betekent dat u bij elke toepassing de perfecte pasvorm krijgt met alle contouren van de hoef en de natuurlijk voorkomende groei en ontwikkeling. Eenmaal aangebracht en uitgehard en de mal verwijderd, heeft FormaHoof AP vergelijkbare structurele eigenschappen als gezonde hoef, waardoor het bij beweging kan uitzetten en samentrekken als een gezonde hoef op blote voeten. FormaHoof AP is niet-toxisch, niet-osmotisch en vereist geen sterke chemische binding om zich aan de hoefstructuren te hechten, wat betekent dat er geen chemische uitwisseling is met het paard en er geen schade aan de hoefwand is.
De 3D-toepassing van FormaHoof biedt ondersteuning, lift en bescherming van het exterieur voor het paard, wat gewoon niet mogelijk is met een traditioneel 2D hoefijzer.


Omdat FormaHoof is ontworpen om te functioneren als een natuurlijke hoef, kan het paard op natuurlijke wijze zijn eigen hoeven slijten tijdens werk, wat betekent dat een applicatie langer op een werkpaard kan worden gelaten, zonder uit te lopen bij de teen. Door de natuurlijke slijtage kan de teen worden getrimd door het breken van de hoef, terwijl de rest van de hoef wordt beschermd, waardoor deze sterker kan worden en kan herstellen, terwijl het paard aan het werk blijft.