Unique-horn Active Stable Balancer

Active Stable Balancer helpt de aerobe afbraak van mest in de paardenstal te bevorderen. Dit heeft verschillende grote voordelen:

- Gezondere stallucht

- Verlaging van de kiemdruk (van schadelijke schimmels, bacteriën en parasieten);

- Gezonder afbraak van mest in de paardenstal

- Minder belasting van de gevoelige luchtwegen

Meer informatie
Per: Per each
Merk: Unique-horn
Use: Rotstraal, WLD, Mok
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen

Unique-horn Active Stable Balancer 4kg

 

Valt jou de sterke ammoniaklucht in de paardenstal ook zo op? Stel je voor: als jij het al ruikt, dan heeft je paard er zeker last van. Niet alleen omdat hij meerdere uren per dag doorbrengt op stal. Maar ook omdat hij in het strooisel, dicht bij de veroorzaker van de scherpe lucht, gaat liggen.

 

Of het nou om een gesloten of om een open inloopstal gaat: de concentratie ammoniak is het hoogst tot 30 centimeter boven het strooisel. Dat betekent dat de luchtwegen van je paard wanneer hij slaapt of ligt te rusten blootgesteld wordt aan schadelijke gassen.

 

Active Stable Balancer helpt de vorming van ammoniak te remmen en bindt aanwezige ammoniak (uit bijvoorbeeld urine). Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de schadelijke lucht in de paardenstal.

 

Bacteriën zorgen voor het afbreken van organische stoffen zoals mest. Dit kan op twee manieren: aeroob en anaeroob. Anaerobe afbraak gebeurt zonder bijkomend zuurstof en zorgt voor een doordringende stank. Aerobe afbraak daarentegen gebeurt door bacteriën die zuurstof gebruiken in het proces. De aerobe afbraak gaat sneller en gaat met veel minder schadelijke gassen gepaard. De hogere temperatuur bij dit afbraakproces zorgt bovendien voor een gezonder stalklimaat doordat schadelijke schimmels, bacteriën en parasieten minder kans krijgen zich te ontwikkelen.

 

Active Stable Balancer helpt de aerobe afbraak van mest in de paardenstal te bevorderen. Dit heeft verschillende grote voordelen:

- Gezondere stallucht

- Verlaging van de kiemdruk (van schadelijke schimmels, bacteriën en parasieten);

- Gezonder afbraak van mest in de paardenstal

- Minder belasting van de gevoelige luchtwegen

 

Paardenmest:

Goed stalmanagement draagt bij aan een goede compostering. Wil jij ook kiezen voor optimaal mestbeheer? Maak het strooisel in de paardenstal regelmatig los en breng Active Stable Balancer wekelijks aan. Voeg steeds 50g Active Stable Balancer per m² toe aan het strooisel in de stal.

 

Compostering van de paardenmest

Wil je de paardenmest uit de stal op een zo goed mogelijke manier composteren, kies dan een schaduwrijke, beschutte plaats om uitdroging van de compost te voorkomen.

Bij vermenging met ander materiaal, bijvoorbeeld bladeren of gemaaid gras, kan de ventilatie worden geoptimaliseerd en zorg je ervoor dat het afbraakproces zo goed mogelijk kan verlopen. Een composthoop die op deze manier wordt beheerd stinkt niet en wordt geen broedplaats voor ongedierte. Naarmate de activiteit van de micro-organismen in de compost toeneemt, stijgt de temperatuur. Door deze warmte worden parasieten zoals wormen gedood. Hierdoor is de resulterende compost vrij van parasieten en heeft deze een bruine, kruimelige structuur - er is een zogenaamde nutriëntenhumus ontstaan.

Bij langer bewaren verandert de voedingshumus in blijvende humus, die minder bemestend werkt, maar een sterk bodemverbeterend, opbouwend effect heeft.

 

Onbeperkt houdbaar indien bewaard op een droge plaats.

 

Samenstelling: speciale klei, humus, diatomeeënaarde, steenmeel, melkzuurbacteriën

 

Aanbevolen gebruik: 1 keer per week op de vloer van de stal strooien en gelijkmatig verdelen volgens de hoeveelheid mest, bijv. vaste mest: 50 g per m²

 

Droog bewaren en beschermen tegen de kou!

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Unique-horn Active Stable Balancer